Jubileumviering 29 oktober

Witte Lutherroos, Jeltje Hogenkamp

500 jaar Reformatie

Zondag 29 oktober is het bijna 500 jaar geleden dat Luther met de stellingen kwam, die de Reformatie zouden gaan inleiden.

De Lutherse kerk heeft de protestantse kerken in Leiden uitgenodigd dit jubileum met hen te vieren op deze datum, in de Lutherse kerk aan de Hooglandse Kerkgracht.

Deze feestelijke herdenkingsviering zal worden geleid door de Lutherse voorganger, Barbara Heckel. René Venema vanuit de Verbinding, Ellis Ezinga vanuit Zuid-West, Helen Gaasbeek vanuit de Oud-Katholieke Parochie en Inge Smit vanuit de Regenboog zullen een aandeel in deze viering leveren. Muzikale inbreng is er – naast het prachtige orgel – vanuit de kerkmuziekdag, die ook in het teken van 500 jaar Reformatie staat.

Het is buitengewoon feestelijk om zo met elkaar stil te mogen staan bij de nieuwe impuls die door Luther, Calvijn en vele anderen gegeven werd, 500 jaar geleden, om met een frisse blik naar het verbond tussen God en mensen te kijken. Door de eeuwen heen hebben we steeds opnieuw veel te danken gehad aan mensen die zich verdiepten in de bronnen van hun geloof en daarmee anderen inspireerden om hun weg door het leven met God te gaan.

We nodigen u daarom van harte uit om aanwezig te zijn in deze wel zeer oecumenische en bijzondere viering in de Lutherse kerk. Aanvangstijd is 10.15u, adres: Hooglandse Kerkgracht 26, 2312 HV Leiden.

 

Evangelisch-Lutherse Gemeente Leiden
Oud-Katholieke Parochie van de HH. Fredericus en Odulfus
Protestantse geloofsgemeenschap De Verbinding
Oecumenische geloofsgemeenschap de Regenboog
Protestantse wijkgemeente Leiden Zuidwest