Leidse Kerkmuziekdag

‘Zingen in je eigen taal’ is het thema van de derde Leidse kerkmuziekdag op 7 oktober. Aanleiding voor dit thema is het jubileum van de Reformatie. Maarten Luther was een groot voorstander van het zingen in de kerk in de eigen taal en niet meer (alleen) in het Latijn. Hij maakte daarmee kerkmuziek toegankelijk voor een groter publiek.
Net als de twee voorgaande edities is de Leidse kerkmuziekdag een interactieve dag waarbij de deelnemers zo veel mogelijk zelf actief bezig zijn. Actief luisteren, maar vooral ook veel zelf zingen, met als doel de emotie van tekst en muziek beter te doorvoelen. De organisatie zoekt daarbij naar nieuwe wegen om kerkmuziek te beleven, wat tot een bijzonder en afwisselend programma leidt.
Er is een gezamenlijk ochtend- en middagprogramma, onderbroken door drie parallelle workshops. De dag eindigt om 16.00 uur met een Vesper, die ook voor niet-deelnemers toegankelijk is.
Van 10.00 (inloop) tot 16.30 uur. Lutherse kerk, Hooglandse Kerkgracht 26 in Leiden. Meer informatie en aanmelden: www.leidsekerkmuziekdag.com.